VeTa-dagarna - Wisby Strand - Congress & Event

VeTa-dagarna 2009
En konferens i hästväg

­­VeTa är dotterbolag till Svenska djursjukhusföreningen, branschorganisationen för djursjukhusen i Sverige. Årligen arrangerar VeTa uppemot 40 kurser för veterinärer och djursjukvårdare och konferensen VeTa-dagarna som samlar cirka 500 deltagare i olika symposier om djursjukvård. Årets arrangemang ägde rum på Wisby Strand Congress & Event.

Veterinärverksamhet handlar om djur och i år fick t o m djuren delta i invigningen av VeTa-dagarna. En medeltida ryttare och medeltida klädd häst kom upp på scenen. Kunskapens ryttare stötte lansen i golvet och hälsade att mötet var öppnat.
­
 Närhet till boende prioriteras
VeTa har som ambition att förlägga VeTa-dagarna till olika platser i Sverige. Beslutet att välja Visby denna gång berodde på storleken på konferensanläggningen samt närheten till boendet. Barbara K-Hallström, kanslichef på utbildningsföretaget VeTa-bolaget, anser att det är mycket viktigt att boendet finns i direkt anslutning till konferensverksamhet. ”Men även havet och den underbara omkringliggande miljön bidrog givetvis till vårt val av Wisby Strand”, säger hon.    


 Många svenskar har aldrig varit i Visby 
Enligt Barbara K-Hallström var det många av deltagarna som var i Visby för första gången. Därför tycker hon att det är roligt att kunna bidra till ökad kunskap om Sverige, Gotland och Visby. ”Vi eftersträvar alltid en lokal touch på utbildningsdagarna och i år blev det verkligen ett gotlandstema rakt igenom. På middagen till exempel bjöd vi på en drink på bigarrårom – den rom som tillverkas på Gotland – sedan blev det lammstek och saffranspannkaka. Det var så trevligt att folk började dansa, samtidigt som middagen pågick.”  

 ­Trollade fram fyrtio mikroskop 

Barbara och VeTa har fått ta emot mycket beröm från både utställare och deltagare, inte minst för Wisby Strands service. För att kunna genomföra konferensens huvudtema tumörsjukdomar, krävdes bland annat ett specialarrangemang, som effektivt löstes av kongressen personal. Wisby Strand ordnade snabbt att samtliga fyrtio deltagare på en föreläsning fick tillgång till varsitt mikroskop. ”Detta är bara en detalj av flera. Som kongressanläggning anpassade de sig efter våra behov perfekt. Genomgående har Wisby Strand varit väldigt professionella, hjälpsamma och mycket tillmötesgående. Vi är helnöjda!”, hälsar Barbara K-Hallström.


På en skala från 1-6 ligger årets snitt på 5,4 - 5,5.  

”Hela konferensen var så lyckad rakt igenom! Gotland... föreläsningarna... maten... underhållningen... ja hela arret... mycket bra!”
Catharina, Regiondjursjukhuset Helsingborg, Smådjur


Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2010-05-24   Ansvarig: Sara Hullegard
NT Management AB | Strandv 4 | SE-621 55 Visby, Sweden | Ph: +46 498 651100 | Fax: +46 498 651110 | E-mail: