Riksidrottsförbundets årsstämma 15-17/5 2009 - Wisby Strand - Congress & Event

Riksidrottsförbundets årsstämma
15-17 maj 2009

­­

­Tre dagar med svensk idrott – världens bästa. Vartannat år samlas den svenska idrottsvärlden för att följa upp och besluta om framtiden.

”Det här är ju ingen ”happening”, utan ett årsmöte. Det är ett stort projekt med strikta regler”, förklarar Böret Karman Pallin, GS-assistent på Riksidrottsförbundet och projektledare för 2009 års stämma. ”Vi har nästan hundra års erfarenhet av att genomföra årsmöten och det finns tydliga kravspecifikationer för allt. Alla involverade vet i detalj vad som ska göras.” Böret berättar att hela Riksidrottsförbundets IT-avdelning följde med till Visby för att de skulle kunna chatta, se röstlängder och följa programpunkterna via intranätet. Riksidrottsförbundet hade också med sig ett särskilt tekniksystem för röstförfarande, med röstdosor och kort.Ett årsmöte med ovanligt god stämning

Ibland kan det bli lite gnäll på ett årsmöte, men den här gången var det inget sådant. Tvärtom var stämningen ovanligt god enligt Böret. Kanske berodde det på att utsikten från kongresshallen var så vacker, att alla trivdes med boendet eller att arrangemanget runt omkring var så trevligt. ”Hur som helst tycker jag att det var speciellt roligt att det blev så lyckat eftersom det var första gången som jag var projektledare. Till och med vädret strålade!”


Guld till hundra förtjänta idrottsmän och kvinnor
Lars Sjöholm var ordförande för årsstämmans lokala projektgrupp. Han minns särskilt festen på lördagskvällen. ”Svenska Spel stod som huvudsponsor för middagen. Det var ju hemmaplan för dem, så de ville ju ställa till kalas. Maten och underhållningen var gotländsk och hela kvällen fungerade kanon! Att vi fick en fantastisk solnedgång till tonerna av ”Så skimrande var aldrig havet” var magiskt. Då var det nog en och annan som fällde en tår”, berättar Lars. ”Efter desserten stod alla upp och applåderade och trampade takten. Jag har aldrig sett något liknande när åtta hundra personer går i ett led till dansgolvet. Då var det fart på dem, en fantastiskt uppsluppen stämning.”
Böret håller med. ”Det var en riktigt rolig fest som inleddes med ceremonin där hundra trotjänare inom idrotten fick förtjänsttecknet ur ordförande Karin Matsson Weijbers hand. Förtjänsttecknet har hög status inom idrotten. Det blev en väldigt högtidlig utdelning.”

Såväl bortalaget Riksidrottsförbundet som det gotländska hemmalaget har fått höga betyg av årsmötets deltagare. Flera har sagt att det var den bästa stämman någonsin. ”Vi ville ha ett absolut topparrangemang och det lyckades vi med, avslutar Lars. ”Många önskade att vi lägger stämman i Visby varje gång. Gärna, svarade vi, varmt välkomna tillbaka!


­
Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2010-04-01   Ansvarig: Sara Hullegard
NT Management AB | Strandv 4 | SE-621 55 Visby, Sweden | Ph: +46 498 651100 | Fax: +46 498 651110 | E-mail: